Spring naar de inhoud

DVSwitch Open DMR Project (DOP)

Radioamateurs Niko (ON3CAI) en Dimitri (ON4IT) hebben voor DVSwitch-gebruikers een handige dienst in het leven geroepen: het DVSwitch Open DMR Project, of kortweg DOP.  Hieronder een toelichting.

Samen met ON4IT en mezelf ON3CAI, hebben we eens gekeken hoe wij ons steentje konden bijdragen aan het OpenDMR netwerk.

Met het DVSwitch OpenDMR Project (DOP) proberen we het gebruik van de DVSwitch zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Het DVSwitch Open DMR Project heeft een veelvoudige functie:

Enerzijds de drempel te verlagen voor RadioAmateurs die weinig of geen ervaring hebben met Raspberry Pi, complexe computer commando’s of algemene ervaring met digitale radio over het internet.

Daarnaast willen we de voordelen en het gebruik van Radio over IP (RoIP) in het juiste daglicht zetten. We zijn allemaal gepassioneerde radio amateurs met een voorliefde voor RF. Maar soms is RF niet mogelijk, omwille van het gebrek van een repeater in de buurt, in het buitenland op reis en een codeplug die niet geconfigureerd is voor die locatie of in de wagen waar het veiliger is om niet steeds manuele switch te moeten doen bij de overgang van de ene naar de andere repeater, wat in de wagen niet altijd veilig en evident is.

En als laatste willen we de configuratie en instellingen nodig om goed te functioneren op het Open DMR (en Brandmeister) Netwerk centraal configureren en verdelen voor iedereen.

Zo kan iedereen zelf zijn configuratie eenvoudig updaten naar de laatste configuratie. Dit gaat van toevoegen van de algemene 2061, 2062, 206 en 9 Talk groups, als ook de toegang tot lokale repeaters voor te programmeren.

Als initiatie bieden we de mogelijkheid aan dat wij deze configuratie “tijdelijk” voor je centraal voor onze rekening nemen zodat je enkel de app op je (Android radio) of zelfs Smartphone installeert en de eerste ervaring zo opdoet.

De bedoeling is natuurlijk dat als er veel gebruik gemaakt wordt van deze optie dat je zelf wel verder op ontdekking gaat en experimenteert met een eigen Raspberry Pi met DVSwitch thuis.

Ook al is dit een werkende service, het blijft natuurlijk een experiment met de mogelijke onderbrekingen maar we werken achter de schermen hard aan optimalisaties.

Wil je graag eens kennis maken met DVSWITCH op bovenstaande beschreven manier? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een mailtje naar info@ON3CAI.BE
Ik probeer dit zo snel mogelijk op te volgen en je inlog gegevens voor de DVSwitch app door te sturen.

Neem alvast de DVSwitch handleiding door op de OpenDMR website.

ON4IT & ON3CAI

Concept en idee komt van ON3CAI, het vertalen naar iets dat werkt komt uit de handen en brein van ON4IT.

Simkaart nodig?

Voor de EU-markt heeft Niko ON3CAI en een contact bij EDPNET Mobile, een flexibel en voordelig data-abonnement ontwikkeld.

Dit met het doel om het gebruik van netwerkradio’s te stimuleren.

Meer info is te vinden op volgende website: https://www.nr515.be/gms-ptt/