Spring naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Dit is momenteel niet geïmplementeerd. Dit zou ons terug brengen naar de reden waarom we dit systeem opgezet hebben.

Niks is echter voor altijd en visies kunnen wijzigen, ook deze dus.

Neen, bekijk het als een eilandmode waarin al onze repeaters draaien, géén connectie buiten het netwerk.

Als U dit toch wil doen raden we u een Brandmeister geconnecteerde hotspot aan, hiermee kan U 24/7 zelf gekozen andere talkgroups monitoren, en u kan deze meenemen ook op reis. Dit is trouwens een zeer GREEN oplossing: u stuurt niet onnodig een repeater de lucht in voor uw individuele noden; u kunt uw hotspot ook wisselend configureren voor zowel connectie op Brandmeister als op dit netwerk.

Een duidelijke manual hiervoor vind u ook terug op deze website.

Talkgroup 2061, 2062, 206 en 9. Deze lijst is exclusief en bindend op het juiste tijdslot. Andere dan deze Talkgroups worden NIET gerouteerd.

De 2061, 2062 en 206 wordt ook enkel op TS1 gerouteerd, als je deze gebruikt op TS2 zal je lokaal op de repeater blijven, niet doorheen het netwerk.

Zoals vermeld hoef je niks aan te passen tov de standaard codeplug, enkel de 2062 wordt nu default op TS1 gerouteerd ipv on demand op TS2 zoals het was.

Hier een generiek voorbeeld:
Preset 1 TS1 TG2061 DUTCH
Preset 2 TS1 TG2062 FRENCH
Preset 3 TS1 TG206 BEARS (enkel bij noodsituaties)
Preset 4 TS2 TG9 LOCAL

We gebruiken in Vlaanderen meestal TG2061, onze Waalse vrienden gebruiken TG2062. Er staan een paar repeaters dicht bij de taalgrens, die ver reiken in Henegouwen en tot in Frankrijk.

Onze Franstalige vrienden zijn eveneens welkom op hun TG2062 op TS1 en worden doorheen het complete netwerk gerouteerd onder het principe first come first served.

Doorheen gans het netwerk wordt TG206 primair gerouteerd als Bears kanaal bi directioneel van en naar Brandmeister toe wanneer we dit activeren.

Jazeker, MMDVM/Pi-Star en openSPOT worden ondersteund, jullie vinden hier een korte beschrijving wat er dient aangepast te worden.

Elk sysop zonder uitzondering is welkom zijn repeater eveneens te connecteren, zowel Hytera als MMDVM repeaters zijn welkom. 

We verwachten wel een zeker engagement zodanig dat het niet de ene week wel en de andere week niet is, dit om de gebruikers niet te verwarren.

Contacteer ons hiervoor.

Ja er bestaat een dashboard , hierop vind je alle info, zoals lastheard, zie je welke repeaters en hotspots er geconnecteerd zijn en vind je een log van alle TX events op het netwerk.

Klik op https://dashboard.opendmr-belgium.be/